Odla mynta i ditt fönster

Odla mynta i ditt fönster

Mynta är en växt som inte bara är otrolig till cocktails och maträtter - den är också vacker när de växer i fönstret. I dagens inlägg tar vi en titt på hur du kan odla egen mynta i ditt fönster.

Varför odlar du mynta i fönstret?

Mynta är en av de mest användbara örterna att ha i köket. Du kan använda den i allt från sommardrycker till matlagning. Dessutom har mynta en härlig, uppfriskande doft som kan fylla en hel lägenhet.

Vad behöver du för att odla mynta?

För att odla mynta behöver du endast en klick frö, en sunshine och en massa energi. Det är verkligen så enkelt!

Hur odlar du mynta i fönstret?

Steg ett är att ta reda på var du ska placera din mynta. Mynta älskar ljus, men föredrar indirekt ljus. Ett söderläge fönster skulle vara idealiskt.

Steg två är att plantera dina frö. Använd alltid färsk frö eftersom det ger bästa chans att spira.

Steg tre är att vattna dina växter. Mynta behöver mycket vatten, så se till att jorden är genomblöt. Men, var försiktig med att inte övervattna din mynta. Det är en vanlig missuppfattning att mer vatten är bättre. Det är inte fallet. För mycket vatten kan orsaka rötterna att ruttna.

Steg fyra är att skörda din mynta. Du bör börja skörda din mynta när växten har nått ungefär 10 cm. Detta kommer att uppmuntra till mer tillväxt och ge dig ännu mer mynta att njuta av.

Att odla mynta i fönstret är en utmärkt idé för alla som älskar smaken av färsk mynta. Det är lätt, roligt, och du kommer att ha en aldrig sinande tillförsel av färsk mynta.

Skriv en kommentar

Massa mynta

Massa mynta

Det går jättedåligt för vår #mynta. Den har försökt gro sedan i början av januari men har inte blivit mer än några millimeter. Normalt?! I dag planterade vi om den och satte den i en hydro-behållare o…

Visa hela inlägget