Wilfa SVB1-1200S sous vide-kit

I lager    Sponsrad länk för Bagaren och Kocken

Att laga mat med sous vide hjälper dig att bevara både nyttiga näringsämnen och goda smaker i maten. Sous vide betyder under vakuum på franska och är en tillagningsmetod för långsam värmebehandling av mat. Det kan låta avancerat, men är faktiskt ganska enkelt. Allt du behöver är rätt tillbehör och de ingredienser du vill tillaga. Maten tillagas långsamt i en jämn och exakt temperatur, utan att du behöver göra något. Resultatet för kött, fisk och kyckling blir smältande mört och saftigt, medan grönsaker bibehåller sin smak och sina viktiga näringsämnen.
I det här sous vide-setet från Wilfa får du allt du behöver för att komma igång. Setet innehåller en sous vide-cirkulator, en vakuumförpackare och två plastrullar för vakuumförpackning.
Sous vide-cirkulatorn värmer och cirkulerar vattnet, så att din mat värms till rätt temperatur. Den har en kraftfull motor på 1200 watt och justerbar temperatur mellan 20-95°C. Den upplysta LSD-skärmen med inbyggd timer håller dig uppdaterad om inställningar, aktuell temperatur och tid. Du kan cirkulera vattnet antingen medurs eller moturs, samt välja att pumpa vattnet åt sidorna för att skydda ömtålig mat som lax eller ägg och hindra vattenstrålen från att blockeras. 
Vakuumförpackaren låter dig packa in och försegla råvaror du vill tillaga med din sous vide, men du kan självklart använda den till mycket mer. Till exempel passar den perfekt för marinering, eftersom vakuumtrycket gör att marinaden absorberas snabbare. En annan fördel är att vakuumförpackning ger din mat upp till fem gånger längre hållbarhet, jämfört med vanlig förvaring. Smak och näringsämen bibehålls på bästa sätt och vakuumet skyddar även mot frysskador när du fryser maten. Vakuumförpackaren har flera program för olika typer av mat och du kan välja mellan normal eller skonsam förpackning.
De två vakuumrullarna i plast har storleken 28x300 cm. Fler rullar går enkelt att köpa till i efterhand. Läs mer om specifikationerna för sous vide-setet från Wilfa nedan.

Wilfa SVB1-1200S sous vide-kit finns i kategorin Sous vide-set. Wilfa är ett av våra märken som säljs direkt av Bagaren och Kocken.

Läs mer…