Satake Ame bunka, 15 cm

I lager    Sponsrad länk för Bagaren och Kocken

Satake Ame är en serie knivar som är designade utifrån ledorden kraft, styrka, balans och tradition. Seriens namn, Ame, betyder regn på japanska och är inspirerat av bladets rain pattern-design. Mönstret är inte bara vackert, utan gör även att råvaror inte sugs fast på bladsidan när du skär.
Bunkan är en allsidig kniv som liknar Santoku och Hakata. Bunkakniven har en relativt hög profil och en triangelformad spets, vilket gör att den passar bra såväl för att skära grönsaker och örter som för kött och fisk.
Kniven har ett handbankat blad av fem lager AUS10-stål med en hårdhet på 60-61 HRC. Bolster och ändstycke är tillverkade av rostfritt stål. Handtaget är tillverkat av vril, vilket är ett eftertraktat virke eftersom det både är vackert och dessutom hårdare än vanligt trä. Träslagen som används är bland annat lärk, persikoträ, kemfer och lönn. Varje handtag är unikt, vilket gör att du får en kniv som är ensam i sitt slag.

Satake Ame bunka, 15 cm finns i kategorin Kiritsuke. Satake är ett av våra märken som säljs direkt av Bagaren och Kocken.

Läs mer…