Petromax Brödform K8 med lock, 34 x 24 cm

I lager    Affiliate-länk till Bagaren och Kocken

Stor brödform K8 med baklock, med en kapacitet på 4,6 liter mat. Brödformen kan användas för att baka gott hembakat bröd. Men även kakor, grytor, gratänger, rostade grönsaker med lite olivolja och kryddor på toppen. Eller varför inte rätter med ost och annan mat som gärna får en ugnsstekning precis innan servering.
Den har också ett praktiskt gjutjärnslock med en isolerad locklyftare. Locket håller temperaturen perfekt inne i brödformen och maten tillagas jämnt och på bästa möjliga sätt. Petromax brödformar finns i två storlekar, K4 och K8, så att du i förväg kan välja rätt storlek för de antal personer du vill servera. Tillsammans med locket väger den 9,5 kg och står mycket stadigt var du än ställer den.
Ingen teflon, beläggningar eller kemikalier. Järnet i gjutjärnet spiller över med små mängder järn i maten, som kroppen behöver för att binda andra mineraler och fungera bra. Inte för mycket, utan pyttesmå mängder, vilket också ger maten en fantastisk, minnesvärd smak varje gång.
Formen blir bara bättre för varje gång det används. Det måste dock rengöras för hand. Det är viktigt att torka bort vattnet, annars rostar formen om det får stå för länge. Om gjutjärnet behandlas på rätt sätt kommer det att hålla (nästan) för evigt. Det är ett köksredskap som kan hålla i generationer och skapa många nya minnen.
Locket på K8-modellen har fötter och kan därför vändas upp och ned och användas som en stek- och grillpanna. Den behåller värmen länge, vilket den fick i ugnen samtidigt som den fungerade som lock. Detta sparar energi och utnyttjar all värme för att skapa ännu en underbar måltid för dig och dina nära och kära.

Petromax Brödform K8 med lock, 34 x 24 cm finns i kategorin Brödform. Petromax är ett av våra märken som säljs direkt av Bagaren och Kocken.

Läs mer…