Petromax Brödform K4 med lock, 34 x 13,5 cm

  Kommer snart    Affiliate-länk till Bagaren och Kocken

Brödformen kan användas för att baka gott hembakat bröd. Men också kakor, grytor, gratänger, rostade grönsaker med lite olivolja och kryddor på toppen. Eller varför inte rätter med ost och annat som gärna får en kvarts ugnsstekning precis innan servering. Den har en kapacitet på 2,4 liter.
Den rektangulära bakformens gjutjärnsegenskaper är en succé i många hemmaugnar. Den har också ett praktiskt gjutjärnslock med en isolerad locklyftare. Locket håller temperaturen perfekt inne i formen och maten tillagas jämnt och på bästa möjliga sätt.
Ingen teflon, beläggningar eller kemikalier. Järnet i formen spiller över med små mängder järn i maten, som kroppen behöver för att binda andra mineraler och fungera väl. Inte för mycket, utan små mängder, vilket också ger maten en fantastisk, minnesvärd smak varje gång.
Petromax brödformar finns i två storlekar, K4 och K8, så att du i förväg kan välja rätt storlek för de antal personer du vill servera. Gjutjärnet blir bara bättre för varje gång det används. Den måste dock rengöras för hand.
Det är viktigt att torka bort vattnet, annars rostar brödformen om det får stå för länge. Om gjutjärnet behandlas på rätt sätt kommer det att hålla (nästan) för evigt. Det är ett köksredskap som kan hålla i generationer och skapa många nya minnen. Bakformen och locket väger totalt 5,6 kg och står helt stadigt där du placerar den. 
Locket behåller den värme som det fick i ugnen när det användes som lock under lång tid. Denna värme kan återanvändas för att hålla kött och annat varmt, som i en stekpanna. Detta sparar energi och utnyttjar all värme för att skapa en underbar måltid för dig och dina nära och kära.

Petromax Brödform K4 med lock, 34 x 13,5 cm finns i kategorin Brödform. Petromax är ett av våra märken som säljs direkt av Bagaren och Kocken.

Läs mer…