Mareld Knivset, 5 knivar

I lager    Affiliate-länk till Bagaren och Kocken

Set om fem högkvalitativa köksknivar från Mareld, designade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, santoku-kniv, brödkniv, universalkniv och skalkniv.
Knivarna i den här serien är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa utmaningar i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och enkelt slipas upp till full skärpa gång på gång. Knivarnas handtag är tillverkade av pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavvisande och hämmar bakterietillväxt. Tack den stilrena formen ihop med det vackra ljusa träslaget kan du låta knivarna stå framme i knivblocket eller hänga på en knivlist. Dels som ett estetiskt element i köket, men även som inspiration för att laga mat och prova nya härliga rätter i köket.
Kockkniv, bladlängd 21 cm. En bra kockkniv är kökets stora allt-i-allo och gör matlagningen både enklare och roligare. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, något som gör den mycket solid och stabil. Eftersom handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, får du enkelt ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.
Santoku, bladlängd 18 cm. Santoku-kniven är en klassisk japansk knivtyp med hög precision, här tillverkad med europeisk stålhårdhet. Santoku betyder direktöversatt tre uppgifter, vilket antingen kan tolkas som att den passar till kött, fågel och fisk, eller till att skära, strimla och tärna. Oavsett hur du väljer att tolka det så är santokun ett bra val i köket när du förbereder både vardagsmat och mer avancerade rätter.
Brödkniv, bladlängd 23 cm. Den här brödkniven från Mareld har en vass, tandad egg som låter dig skära perfekta skivor av de flesta sorters bröd. Den har ett bra grepp och är framtagen för att ge dig ett bra grepp. På så vis får du full kontroll över tjockleken på brödskivorna, oavsett om du skär mjukt och fluffigt formbröd eller surdegsbröd med segt inre och krispig skorpa.
Universalkniv, bladlängd 13 cm. Universalkniven är lite som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Tack vare det relativt smala bladet kommer den väl till pass när du vill hacka, skiva eller skära mindre grönsaker som vitlök och schalottenlök. Den är även ett bra alternativ om du är mer bekväm med en mindre kniv i köket. 
Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta både kökets minsta och kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för mycket, till exempel att rensa svamp, hacka örter och chili, skala potatis eller öppna förpackningar. Skalkniven är skarp, liten och flexibel, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.
För att bibehålla skicket på dina knivar rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt efteråt med en kökshandduk. Förvara gärna knivarna på knivlist eller i knivställ för att de ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.

Mareld Knivset, 5 knivar finns i kategorin Knivset. Mareld är ett av våra märken som säljs direkt av Bagaren och Kocken.

Läs mer…