Mareld

Mareld Knivset, 4 delar

1 490 kr
I lager    Sponsrad länk

Set om fyra knivar av hög kvalitet från Mareld, tillverkade enligt tysk knivtradition. I setet ingår en kockkniv, en filékniv, en universalkniv och en skalkniv. Knivarna är tillverkade av 1.4116 rostfritt stål med en hårdhet på 55-57 HRC. Det ger en slitstark egg som tål tuffa sysslor i köket, samtidigt som den har en viss flexibilitet och är enkel att slipa upp till full skärpa gång på gång. Handtagen är tillverkade av lätt pakkaträ, ett hårt och kompakt material som både är vattenavstötande och hämmar bakterietillväxt.
Kockkniv, bladlängd 21 cm. Med en stabil kockkniv blir matlagningen både enklare och roligare. Den är kökets allt-i-allo och klarar de stora uppgifterna med bravur. Marelds kockkniv har ett lite bredare blad, vilket gör den mycket solid. Handtaget buktar ut i mitten och smalnar av mot bolstret, så att du får ett säkert grepp oavsett om du håller ovanför eller bakom bolstret.
Filékniv, bladlängd 16 cm. En bra filékniv gör det lättare att tackla köksuppgifterna som annars kan vara tuffa, till exempel att filea en laxsida eller skära upp en hel kyckling. Skalkniven från Mareld har medelmjuk flexibilitet, vilket ger dig mycket god precision. Tack vare knivens profil med smalt blad passar den även bra för att skära kött eller skinka i tunna skivor.
Universalkniv, bladlängd 13 cm. Den här kniven är som ett mellanting av en skalkniv och en mindre kockkniv. Den passar perfekt till att hacka, skära eller tärna mindre grönsaker, till exempel schalottenlök eller vitlök. Den är även ett bra alternativ för den som är mer bekväm med en mindre kniv i köket. En liten kniv med många användningsområden – ett bra val i varje kök.
Skalkniv, bladlängd 9 cm. Skalkniven är ofta kökets mest använda kniv. Den kommer väl till pass för allt från att rensa svamp, hacka örter och chili, öppna förpackningar och skala potatis. Den är skarp, flexibel och liten, vilket ger dig stor kontroll när du hackar och skär.
För att bibehålla dina knivar på bästa sätt rekommenderar vi att du diskar dem för hand och torkar av dem direkt med en kökshandduk. Förvara gärna på knivlist eller i knivställ för att knivarna ska hålla skärpan så länge som möjligt. Vi rekommenderar även att du underhåller eggen med ett slipstål eller bryne då och då. Nedan kan du läsa fler skötselråd.

Mareld Knivset, 4 delar finns i kategorin Knivset. Mareld är ett av våra märken som säljs direkt av Bagaren och Kocken.

Läs mer…

Kategori: Knivset