Carl Victor Plättjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok

I lager    Affiliate-länk till Bagaren och Kocken

Detta är ett traditionellt, urgammalt sätt att laga mat. Denna speciella form har sitt ursprung i Skandinavien, men den har använts i tusentals år över hela världen för att steka mat på gjutjärn. Gjutjärnet får en naturlig non-stick beläggning av samma typ av fett som du annars använder till matlagning. Därför är gjutjärn ett mycket hälsosammare sätt att steka mat på. Samtidigt ger den jämna värmefördelningen och det tjocka värmebehandlade järnet extra god smak till allt du gör.
Gjutjärnsprodukterna från Carl Victor har redan blivit inbrända med vegetabilisk olja vid 400°C och är därför klara att användas. De är producerade och designade i Höganäs av Göran Ek och Robert Ek. De är tillverkade av strikt kontrollerat återvinningsbart järn och är fria från PTFE. Stekjärnet kan användas på alla värmeytor, inklusive induktion och öppen låga.
Läs nedan hur du sköter och bevarar din gjutjärnspanna så att den håller i generationer.

Carl Victor Plättjärn i gjutjärn 23 cm, handtag i bok finns i kategorin Blinipanna. Carl Victor är ett av våra märken som säljs direkt av Bagaren och Kocken.

Läs mer…